8 съвета при избор на фирма за изработка на сайт

Търсите фирма за изработка на уеб сайт или онлайн магазин?

От решаващо значение е да се намери правилната уеб агенция при започване на онлайн бизнес. Работата с грешна компания може да доведе до пропуснати крайни срокове, лошо качество на работата и загуба на пари и време.
Има няколко важни критерия, които трябва да имате предвид, за да защитите вашата фирма от потенциални грешки, ниско качество на дизайна и кодиране, които предоставят на клиентите неправилни решения за електронна търговия, както и да получите конкурентни цени за изработка на проекта.
Тази статия разглежда най-добрите практики при избор на добър екип за електронна търговия и за успеха на вашия онлайн бизнес.
 

Как да изберете добра рекламна агенция?

Важно е да знаете от какви услуги и решения се нуждаете за това.
Това ще ви помогне да стесните търсенето си и да увеличите шансовете си за намиране на най-добрия технологичен партньор.
Тъй като има хиляди опции, изборът на добра фирма за изработка на сайт или електронен магазин за бъдещия ви онлайн бизнес може да е труден.
В повечето случаи компаниите за електронна търговия се специализират в конкретна сфера или имат опит в работата с една платформа или решение за електронна търговия.
Всеки екип е уникален и предлага разнообразие от услуги с различно качество.
 

Съвети за избор на уеб агенция за изработка на сайт

Определете типа на уеб сайта, който ви е необходим.

Може да изглежда очевидно, но не всички сайтове са еднакви. Фейсбук, Амазон, Google са имена на уеб сайтове, но се поддържат от инфраструктури за много долари с множество центрове за данни по целия свят.
Въпреки, че това са крайни примери, важно е да се направи разлика между това, какъв е вида на уеб сайта и неговата функционалност, или какво трябва да направите за вашите посетители и вашия бизнес.
Продавате ли продукти? - ще ви е необходима изработка на уеб сайт за електронна търговия и е малко вероятно братовчедът на приятеля ви да е на разположение и да го създаде. Електронната търговия поставя редица логистични и технологични предизвикателства.
Компанията, която наемате, трябва да има предишен опит в тази област и решение за електронна търговия, което ще се разрасне с растежа на вашия бизнес, както и подкрепа при неизбежните проблеми.
Основните цели на уеб сайта за много малки фирми, които предоставят професионални услуги, са да изграждат доверие, да образоват, информират и превръщат посетителите във възможни клиенти.
Въпреки че има стотици компании за уеб програмиране, които лесно могат да завършат тази задача, има няколко задачи, които трябва да се разгледат, като например вида на системата за управление на съдържанието, името на домейна и местоположението на хостинга на сайта.
Тези елементи могат да окажат значително въздействие върху ежедневното управление на уеб сайта, както и в бъдеще.
 

Посетете официалния сайт на компанията.

Когато търсите добра уеб компания, първото нещо, което трябва да търсите, е дали техният уеб сайт е впечатляващ.
Те спазват ли правилата за програмиране и разработка?
Дизайнът на уеб сайта им съответства ли на дигиталните маркетингови насоки?
Можете да наемете тази фирма за изработка на вашият сайт за бизнеса на компанията Ви, ако те следват всички правила и дизайна на уеб сайт им удобен и дава всичката нужна информация.

Прегледайте портфолиото на компанията.
Когато избирате фирма за уеб разработка, винаги гледайте портфолиото им, защото то показва техния успех и Ви позволява лесно да проверите ефективността на техните проекти. Можете също така да разгледате подходящите примери, свързани с вашия бизнес.
Това ще ви помогне да изберете правилната уеб агенция за вашата компания.

Разгледайте присъствието им в социалните мрежи
Една компания за уеб дизайн със силно присъствие в социалните медии е добър знак.
Много фирми за уеб програмиране имат силно присъствие в социалните медии на платформи като Facebook, YouTube, Linkedin и Instagram, където споделят услугите си и предлагат на пазара своя бизнес.
Така че, когато избирате компания за разработка на интернет решения, от решаващо значение е те да имат силно присъствие и репутация в различните платформи на социалните медии.
 

Проверете колко бързо компанията отговаря на вашия имейл

При избора на компания за интернет решения отзивчивостта е един от няколко фактори, които трябва да се вземат предвид.
Ако изберете да работите с малък екип, трябва да сте наясно, че те може да нямат специален екип по продажбите.
В този случай трябва да се свържете със собственика на фирмата или с помощника. Можете да очаквате отговор в рамките на 24-48 часа.
Добър знак, ако компанията иска да научи повече за вашия уеб базиран проект.
Не забравяйте, че екипът не може да ви предостави точна цена за изработка, освен ако не разбира вашите цели и нужди.
 

Поискайте препоръки от клиенти

Предишни клиенти са достъпни за всички утвърдени фирми за изработка на сайтове. Да се свържете с клиентите на екипа и да попитате за техния опит е добра практика. Можете да се доверите на тази агенция, ако предишните клиенти са доволни от предоставените им услуги.
Ако предишните клиенти са недоволни, трябва да имате предвид други възможности.
Кратък разговор с предишни клиенти ще ви предостави ясна представа за бъдещия ви доставчик на ИТ услуги.
 

Собствен екип от програмисти или аутсорсинг

Мястото на изработка е друг фактор, който трябва да имате предвид при избора на компания за уеб решения.
Работата със собствен екип или външни програмисти имат предимства и недостатъци. Някои от тях са изброени по-долу:

Ползите от наемането на фирма със собствен екип от програмисти

Лесна комуникация - когато работите с агенцията от едно и също място, е лесно да планирате срещи лице в лице. Това води и до по-добри резултати, когато става въпрос за определяне на изискванията за следващия ви проект. Освен това всеки проблем с уеб сайта може да бъде решен в реално време.
Културни прилики - ако възнамерявате да създадете онлайн магазин или уеб сайт за местна аудитория, локалните разработчици са за предпочитане. Те вече са наясно с нуждите и желанията на потенциалните Ви клиенти и посетителите на уеб сайта в сравнение с програмисти от чужда държава.
 

Ползи от наемането фирма с аутсорсинг екип

Цената за изработка - това се отнася най-вече за държавите от Западна Европа и САЩ. Цената на индийски и пакистански аутсорсинг екипи е много по-ниска, тъй като разработчиците в тези страни имат по-ниски почасови ставки. Но поради разликите в часовите зони комуникацията върви бавно.
Широк кръг от познания - можете да наемете аутсорсинг екип или специалист, който преди това да е работил по подобен проект като вашият. Тези фирми работят по голям брой проекти. В резултат на това те имат повече разработчици и специалисти с технически познания в своята област.
 

Къде предлагат уеб хостинг услуга

При избора на фирма за създаване на сайтове, трябва да помислите къде те предлагат уеб хостинг услуги. В голяма хостинг компания с постоянна поддръжка или на собствен сървър. В случай, че предлагат да се използва сигурен хостинг от голяма компания, фирмата със сигурност ще може да се справи с всички нужди на вашият бизнес. В резултат на това няма да възникнат проблеми.
 

Добре разчетен бюджет и разумна цена

Що се отнася до разходите по проекта, е необходимо да се зададе въпрос за това, което е включено в разходите за изработка.
Някои уеб агенции може да използват инструменти и услуги, които изискват допълнителни инвестиции.
Необходимо е да се посочи кои инструменти ще бъдат използвани във вашия проект и как те ще се отразят на общия бюджет.
Посочете възможен бюджет за разработване на вашия проект и поискайте да получите набор от възможни решения.
 

Поддръжка на онлайн магазин и уеб сайт

Ценообразуването варира значително в тази категория. Някои фирми включват определено ниво на поддръжка в плановете си, докато други таксуват за всякакви промени във времето и материалите.
Но е важно да знаете, че ще има промени в уеб сайта и почти сигурно ще има цена за тези корекции и доработки. За предпочитане е тези разходи да се планират предварително.
Няма правилно ръководство и всяка компания има уникален бизнес модел. Въпреки това, с малко проучване можете да намалите някои от разходите, свързани с изграждането и поддръжката на вашия сайт.
 

Гаранции

Запитайте фирмата за гаранциите, които тя дава при завършване на изработката на сайта.
Всяка професионална фирма за изработка на интернет магазини и уеб сайтове дава гаранция за отстраняване на бъгове. И вие трябва да сте наясно какво ще се случи, ако се появят грешки, след като стартирате проекта си.
В резултат на това, независимо от вида на проекта: уеб сайт за хотел, онлайн магазин за дрехи или мобилно приложение, трябва да ви бъде предоставен гаранционен срок.
 

Трудно ли е да се направи избор на фирма за изработка на интернет магазин и уеб сайт?

Както можете да видите, изборът на партньор за предоставяне на уеб услуги не е труден. По-трудно е да се измисли идея за стартиране на проект.
Важно е да зададете правилните въпроси и да получите ясни отговори.
Уеб сайтът на фирмата за изработка трябва да бъде лесен за ползване и привлекателен.
Надяваме се предоставената информация в тази статия да е от полза при избор на дългосрочен партньор за интернет решения.
 
bg en
Всички права запазени ® 2024
Този сайт използва бисквитки.