SEO оптимизация

Оптимизация (SEO) на уеб сайт за Google започва с изграждането или преобразуването на уеб страницата съгласно последните изискванията на интернет търсачките (Google, Yahoo и др.) Интернет търсачките (или така наречените "търсачки") са основен източник за получаване на информация в Интернет. Реално Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез неплатени резултати, който включва оптимизация на кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката.

Вашия уеб сайт на първа страница на резултатите от търсенето осигурява посетители или потенциални клиенти.

За да няма манипулиране и неправилно класиране в резултатите, Google спира някои от предишните си проекти за индексиране на сайт и стартира нови.  Това обикновено е проект с обновен, актуализиран алгоритъм, който не толерира и ограничава класирането на сайтове съдържащи копирани, неуникални текстове, и дава „зелена светлина“ на сайтове съдържащи оригинално (уникално) съдържание и информация.

Ето защо една от най-важните условия при създаването на уеб сайт е, да се изгради по начин, който позволява ефективното проучване на роботите за търсене.


Има много критерии, които да бъдат изпълнени за един добре оптимизиран уеб сайт. Най-важните от тях са:

 
Структура. Най-много три до четири
стъпки в дълбочина (подменюта)
Правилният избор на шрифтове,
хедърите, цветове
Програмен код, правилно написани
ключови фрази и думи в уеб сайта
Име - домейн на уеб сайта HTTPS (SSL сртификат) Структурирани данни на уеб сайт
Респонсив дизайн на уеб сайт Мобилна версия на уеб сайт AMP (Accelerated Mobile Pages)


Правилният подход за SEO оптимизация на уеб сайт отнема много време и ресурси. За съжаление не е възможно да се гарантира, че в краткосрочен план ще има осезаеми резултати от работата. Нормално търсещите машини не бързат с направата на корекции в списъците си - например, само за да се регистрира новосъздадения сайт в тяхната база данни отнема най-малко 2 месеца, пълно обхождане на всички уеб страници отнема много повече време.

Често, когато се оптимизира уеб сайт се използват неправомерни методите, като например скрити ключови думи и текстови линкове препратки към една и съща страница и др. В почти всички случаи на "излъгани" търсачки ефекта много скорo се превръща в дефект.
Съветът ни е да се подходи много отговорно когато "оптимизатор" обещава, че в рамките на един месец ще изкара вашата уеб страница на първа страница в Google. Също така ниска цена за изработка на уеб сайт, предполага неспазване на много основни изисквания или недостатъчни умения от изработващия уеб сайта.

Едно от все още новите изисквания на Google, за да толерира един сайт и да го изтласква на предни позиции е връзката (link) да е HTTPS или с други думи, да има SSL сертификат за защита на всички съобщения и данни, предавани онлайн чрез уеб сайта. SSL е стандартен протокол за защита, който установява криптирани връзки между уеб сървър и браузър, като по този начин се гарантира, че цялата комуникация, която се случва между уеб сървър и браузера е защитена и остава криптирана.
 
Друго ценящо се от търсачката е сайтът да е с адаптивен (риспонсив, Responsive design) дизайн към по-малките мобилни устройства, на които се визуализира. Техниката за създаване на сайт с възможност да се показва стилно, подредено и разбираемо за потребителя, без значение от резолюцията на екрана е гаранция, за повече посещения и потенциални клиенти.
 
Мобилната версия на сайт, реално ни дава възможност да имаме два сайта с различно съдържание, като потребителите ползващи някакъв вид мобилно устройство са пренасочвани към тази версия. Мобилна версия на уеб сайт се създава на поддомейн към вече съществуващия сайт, като m.основния домейн.com (.eu, .bg, .info ….)
 
AMP (Accelerated Mobile Pages Project) или на български - проект за ускорени мобилни страници. Той е изграден на базата на съществуващите уеб технологии, за да позволи бързото представяне на страници и доставянето на съдържание.

За постигане на правилните резултати трябва да бъдем много търпеливи и усърдни.

Цената за положените усилията ще бъде възнаградена.
 
ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТА


Измерване на резултати и цени за оптимизиране на сайтове. Какво трябва да знаем?

Всяка оферта с цена за SEO оптимизация следва да има и реален измерител и критерии за постигнати резултати в Google, Bing и други интернет търсачки. Както в повечето...

повече

Какво означава SEO оптимизация на сайт и онлайн магазин?

Какъв е резултатът от добрата SEO оптимизация на сайт. На първа страница в търсачката на Google! Ако преди Интернет се използваше само за търсене на информация, днес...

повече

Защо имаме нужда от Интернет маркетинг?

Искам първо да разясня какво е Интернет реклама и с каква цел се прави тя. За да научат хората за Вас и да имат шанс да станат Ваши клиенти, досега беше важно да...

повече
bg en
Всички права запазени ® 2024
Този сайт използва бисквитки.