Интернет маркетинг

Какво е онлайн маркетинг?

Онлайн маркетинга е част от дигиталния маркетинг и е насочен изцяло в интернет пространството – уеб сайтове, социални мрежи, мобилни приложения. Интернет маркетингът е мениджмънт и социален процес, насочен към задоволяване нуждите и изискванията на интернет потребителите да се информират при покупка на стоки и услуги. Затова той е микс от творчески, организационни и технически умения и основната му цел е да популяризира стоките / услугите от вашият онлайн магазин или уеб сайт и да привлече реални купувачи.

Задачата на онлайн маркетинга не е никак лека. Целта е не просто да генерира трафик и да привлече посетители, а и да ги превърне в клиенти. Голямото предимство на интернет маркетинга е възможността да имаме информация/статистика на различните типове потребители, да си съставим стратегия и да проследим резултатите.
 

Какво включва добрият онлайн маркетинг?

Според спецификата на бизнеса в онлайн маркетинга може да се включва SEO оптимизация на сайт или онлайн магазин, поддържане на Фейсбук страница, създаване и поддържане на канал в YouTube, писане на специализирани статии (копирайтинг на текстове), създаването и воденето на реклама във Фейсбук или реклама в Google Adwords. Всичко е симбиоза от различните канали, мрежи и инструменти в интернет пространството, за да ви е в услуга и помощ.

Един доста сложен маркетингов комплекс от възможности и услуги за ефективна стратегия и цел – да открие и достигне до потенциално заинтересовани клиенти.
 

Правила и стратегии за успешен маркетинг

Мнението, че в интернет всичко е безплатно, отдавна вече не е актуално. Нашите клиенти осъзнаха, че маркетинг правилата и стратегиите може и да изглеждат лесни за научаване, но умението да ги прилагаш и ръководиш се постига с много четене, учене и опит. Например, всеки знае, че за добрата и бърза оптимизация на сайт е необходимо съдържание. И то не просто изреждане на услугите и продуктите, които предлагате, а с написани качествени SEO статии и текстове за сайт. Затова си има и професия – копирайтър. Това са хора умеещи да създават съдържание, задоволяващо изискванията на търсачките и потребността на потребителите да се информират.

Онлайн маркетинга е един сложен, но завладяващ свят, включващ в себе си много компоненти всички работещи в интернет пространството, като E-mail маркетинг, PPC или банер реклама и още много други, които може да откриете в нашият сайт раздел Интернет маркетинг.

Какво означава SEO оптимизация на сайт и онлайн магазин?

Какъв е резултатът от добрата SEO оптимизация на сайт. На първа страница в търсачката на Google! Ако преди Интернет се използваше само за търсене на информация, днес...

повече

Изработка на уеб сайт, цена за уеб дизайн и програмиране

Изработка на уеб сайт, цена за уеб дизайн и програмиране Създаване на уеб сайт - бързо и лесно :) Създаване на уеб страница. Звучи сложно, нали? Това не е така! Вие не...

повече

Защо имаме нужда от Интернет маркетинг?

Искам първо да разясня какво е Интернет реклама и с каква цел се прави тя. За да научат хората за Вас и да имат шанс да станат Ваши клиенти, досега беше важно да...

повече
bg en
Всички права запазени ® 2024
Този сайт използва бисквитки.