Какво означава SEO оптимизация на сайт и онлайн магазин?

Какъв е резултатът от добрата SEO оптимизация на сайт. На първа страница в търсачката на Google!
Ако преди Интернет се използваше само за търсене на информация, днес предназначението му е в много по-големи мащаби. Ръстът на броя на ползвателите, използващи нови технологии като онлайн плащане, интернет-банкиране и всякакви форми на комуникация, както и редица други фактори направиха от глобалната мрежа място за активни продажби и в същото време огромна маркетинг-територия.

Настоящият скок на продажбите в интернет само доказва, че правилното използване на Интернет може да донесе големи печалби на собствениците на  сайтове. Придвижването на всеки фирмен уеб сайт напред в страниците на търсачките ще помогне на всяка компания да увеличи броя на потенциалните си клиенти.

Статистиката показва, че ползващите Интернет в световен мащаб се увеличават ежедневно.

Защо този огромен пазар да не бъде използван и доброволно да бъде отстъпен на конкурентите?

За да не се случи това, всеки интернет –търговец на стока или услуга трябва да направи така, че неговият фирмен уеб сайт да излезе на челно място при търсене от страна на потребителите. Придвижването напред става чрез оптимизацирането на сайт за търсачки. Добрата позиция на уеб сайта в резултатите при търсене е все едно магазинът ви да се намира на главната улица. Като правило, откривайки фирмата на едно от първите места в Интернет вече е създаване на добро впечатление за нея. Също като градския стереотип  - щом магазинът е в престижен район, значи върви добре.
И, ако дотук става дума само за създаване на добро впечатление, истинската причина да поръчате SEO оптимизация на сайта си, е привличането на повече клиенти. И отново сравняваме със стандартните магазини – те трябва да са на добро място и там да има човекопоток. Същото е и в Интернет. Сайтовете, които се намират на първата страница в търсачката, ще бъдат посетени от 95% от търсещите, докато тези, които се намират на четвърта страница ще бъдат посетени от едва 2%. Следователно, колкото по-напред е сайтът, толкова по-голям трафик привлича.

На всичкото отгоре, най-важни са първите 5 места. Без SEO оптимизация това не може да се постигне. Как се избират правилните ключови думи? Това са думите, по които потребителите търсят информация, т.е. – най-ефективният инструмент за привличане на клиенти. Те категорично се определят от професионалистите. Причините дори не са в това, че неправилната оптимизация заплашва със санкции от страна на търсачката. Основният проблем може да е в това, че дори и при силен трафик продажбите няма да се увеличат.
Необходима е предварителна, професионално направена стратегия и постоянно запознаване с последните тенценции вследствие на постоянната промяна на алгоритмите за индексиране, класиране и показване на резултати от страна на Google.


Резюме
Очевидно е, че нито една фирма или организация не може да мине само с изработка на уеб сайт, но без оптимизация.
Когато поръчате SEO, получавате ефективен маркетингов инструмент за който и да е бизнес.
Това не е каприз, не е луксозна екстра и не е просто добавена цена към поръчаната изработка на уеб сайт.
Успехът на съвременния бизнес е неразривно свързан с максималното удобство.
Дори и някой да търси точно вашата фирма, ще провери в Интернет и няма да търси телефона ви в хартиен указател.
Ако не открие сайта ви бързо, ще се обърне към конкурентна фирма, чийто сайт ще отвори по-бързо.
bg en
Всички права запазени ® 2023
Този сайт използва бисквитки.