Какво е Безплатна seo оптимизация?

Разговор на тема как се прави безплатна SEO оптимизация на сайт с водещ специалист в сферата.

Google навърши 20 години миналата есен, но усещането е, че съществува от век. Повечето от нас, дори не могат да започнат да си представят живот без вездесъщата търсачка, която да ни помогне да се ориентираме в нашия управляван от данни свят. Когато се нуждаем от отговори бързо, ние разглеждаме нашите телефони или лаптопи и се насочваме към търсачките, за да предоставим необходимата информация. Като процентът на хората ползващи търсещи машини, без съмнение е 100. Без значение, коя търсачка ще ползваме, това може да е гигантската Google или по-малко използваните Bing или Yahoo, но очакванията ни са едни и същи – бързо, лесно и точно, да намерим търсения резултат. И няма никакво значение за нас, коя от тях ще ни зарадва с правилния резултат!

Именно, поради високата степен на използването на търсачките, гарантира, че оптимизацията на търсачките (SEO) все още е критична част от всяка стратегия за дигитален маркетинг. Ако един бизнес иска да бъде открит онлайн, той трябва да инвестира в SEO. И фирмите знаят, че SEO има значение. Голямо значение за техния успех! По предварителни данни, за SEO ще бъдат инвестирани над 100 млрд. долара до края на 2022 г.

С непрекъснатата и нарастваща инвестиция в SEO, един професионалист в областта на дигиталния маркетинг може да се чувства уверен, че перспективите за работа ще продължат да бъдат силни. Това се отнася за тези със SEO умения, независимо дали са начинаещи в тази област или са опитни в  дигиталния маркетинг.
Въпреки споменатите огромни инвестиции в SEO, трябва да отбележим, че не на всеки му се инвестира в този ключов елемент от създаването и поддръжката на сайтове.

Така че, ако решите да популяризирате сайта си безплатно, тогава 95% ще се нуждаете да си свършите цялата работа сами, използвайки безплатни или споделящи програми и услуги.
И тук, си заслужава да отбележим, че напълно безплатното популяризиране на уебсайтове в търсачките и показването в ТОП-10 на резултатите от търсенето не винаги е възможно. За да популяризирате голям брой търговски заявки, трябва да свършите много работа с масата на входящите връзки, което е изключително трудно да се направи без свързване на обменни връзки, които публикуват връзки на платена основа.
По този повод, ние от InterSOFT, се свързахме с водещ професионалист по оптимизиране на сайтове.
 

- Kакво трябва да знае, един начинаещ в сферата на SEO?

За да могат начинаещите специалисти да научат и популяризират сайт в Google безплатно, са създадени редица проекти.
Струва си да започне с разглеждане на редица ключови материали, като  „SEO стъпка по стъпка. Откъде да започна да уча? " Задължително е, практическото обучение. Тук да се наблегне на  "SEO Practice" курсовете и след това да преминете към останалите образователни програми. Концентрациите на знания за SEO са статии, в които основните въпроси са описани подробно и по най-краткия начин. Ако в процеса на запознаване с материалите възникнат въпроси, и въпреки проучването Ви, останат „висящи“ неизяснени въпроси по темата, тогава попитайте някой експерт безплатно или приоритетно. Знанието е формулирано най-кратко в добри съвети. Няма много от тях, но е препоръчително да сте нащрек. Бих препоръчал, също така,  да посещавате безплатни часове по SEO и уеб анализ от нашите колеги в обучителния център по кибермаркетинг. Заинтерсуваните, могат да дойдат и да слушат лично специалистите, когато живеят в градове, където имаме офиси. А за отдалечени участници се провеждат уебинари и онлайн конференции. Това са основните начини за безплатно сдобиване на знания по SEO.
 

- Бихте ли дали някои насоки в програмното обезпечение, за желаещите сами и безплатно да се заемат със своето SEO?

Да, разбира се! Ето списък на основните програми и услуги, работата с които е безплатна или с минимално заплащане. Всички програми са разделени на групи за лесна навигация през тях.
ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ НА САЙТ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ТЪРСЕНЕТО.
Най-основните услуги за SEO промоция безплатно са панелът за уеб администратори от всички популярни търсачки. Без тях е невъзможно правилно да конфигурирате ресурса, неговия регион, да посочите адреса на организацията и да извършите редица допълнителни действия. Тук, ще посочим: Google Webmaster Tools. И ще отбележим, че всяка търсеща машина, разполага с подобен ресурс.
 

- С какво бихте допълнили тези знания? За да може начинаещия в SEO, да се справи сам и безплатно?

Следващото в списъка е, т.н. СЕМАНТИЧНО ЯДРО
Това е следващата стъпка по събирането на заявки за търсене с висок приоритет. За независима и безплатна компилация на семантичното ядро ще ви трябва:
Статистика на заявките на Google и Google Trends
Статистика от търсене в имейлите.
Програма за синтактичен анализ на WordStat с данни за честотите, съвети за търсене от многофункционалния инструмент Key Collector.
Инструмент за генериране на ядро за конкуренти, конверсии, WordStat, търсене на заявки, които са близки до ТОП в PromoPult (напр. SEOPult).
Разширение за браузъра, за значително ускоряване на ръчната работа с WordStat.
Редица инструменти за събиране на семантичното ядро от "Pixel Tools", ви позволява да събирате подсказки в Google, заявки от панела на уеб администратора.
 

- Всичко това,започва да ми изглежда доста сложно и са необходими огромни знания за да се провежда SEO. Имате ли да кажете още по темата, за да знаят нашите читатели с какво се захващат?

Разбира се. До тук, съм разкрил само върхът на айсберга по SEO! Следващото важно нещо е ВЪТРЕШНАТА ОПТИМИЗАЦИЯ.
След събиране на семантичното ядро , ще трябва да извършите вътрешна оптимизация. Безплатни програми, които ще бъдат полезни за това, са например:
- Набор от инструменти за проверка на качеството на оптимизацията.
- Сканиране на сайта за грешки и изчисляване на разпределението на Page Rank.
- Link Sleuth на Xenu, подобна програма по своите свойства, първоначално създадена за намиране на неработещи връзки, ще ви помогне бързо и безплатно да решите редица вътрешни и технически проблеми с оптимизацията.
- Проверка на текстове за уникалност от „eTXT“
- Проверка на уникалността на текстовете на уебсайта Advego Plagiatus
- Проверка на редица SEO индикатори на текста на сайта.
- Проверка на SEO индикаторите на текста в сравнение с основните конкуренти.
- Уеб услуга за проверка на правописа „Правопис“ за коректурен текст.
- Проверка на степента на оптимизация от.
- Проверка на кодовете за отговор на сървъра.
- Създаване на favicon.ico.
- Отстраняване на грешки в HTML-код, скриптове, използващи добавката FireBug за FireFox (или подобна за други браузъри)
- Проверка на времето за реакция на хостинга и скоростта на изтегляне на документи - speed_test.
- Проверка на оптимизацията на шаблона сайта за мобилни устройства „Тест за мобилни устройства“ от Google.
 

- Надявам се, нашето интервю е към края си? От него, със сигурност разбрах, че това не е работа за всеки! И определено, разумният избор е, наемането на фирма или агенция със специалисти в SEO!

- Да, мога да завърша, но само след като добавя още нещо, за хората желаещи да получат безплатна SEO оптимизация за техните сайтове!
От изключителна важност е, ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ВРЪЗКИТЕ.
Има много полезни инструменти за работа с връзки: Анализатор на входящи и изходящи връзки; Поддържане на представителства в социалните мрежи Twitter, FaceBook и др.
Създаване и публикуване на връзки на форуми. Същият метод може да бъде приписан на публикуването на връзки от профили не само във форуми, но и в други ресурси.
Използване на услугите „Въпрос и отговор“ .
Коментари в Dofollow - блогове, т.е. такива ресурси, в които връзките от коментари са отворени или водят от името на автора на коментара.
Подгответе и публикувайте качествени публикации за гости и статии безплатно в индустриалните медии и големи блогове.

Трябва да се предвиди и ежедневно / ежеседмично / ежемесечно УПРАВЛЕНИЕ НА ПОЗИЦИЯТА И ТРАФИКА .
Услуги, които помагат да се контролира позицията на сайта и трафика, влизащ в него безплатно:
- Безплатна проверка на позицията в Topvisor .
- Инструмент за брояч и анализ на Google Analytics
- История на позициите на сайта по заявка в Google.
- Като край, бих споделил и няколко спомагателни инструмента за SEO, на нашите читатели, желаещи да си оптимизират сайтовете сами и безплатното.
- Уникален набор от инструменти за SEO е "Pixel Tools": проверка за санкции, текстови пост-филтри, анализ на TOP SERP, оценка на видимостта на проекта и конкурентите и други.
- Услуга за проверка на възрастта на домейна (дата на регистрация), nserver и редица допълнителни параметри за домейна "WhoIs".

Препоръчвам да се ползва и Безплатен анализатор на актуализации в системата.

Да се чете Ръководство за оптимизиране на търсачки от Google
bg en
Всички права запазени ® 2024
Този сайт използва бисквитки.