SEO Оптимизация на уеб сайт
Оптимизация (SEO) на уеб сайт започва с изграждането или преобразуването на уеб страницата съгласно последните изискванията на интернет търсачките (Google, Yahoo и др.) Интернет търсачките (или така наречените "търсачки") са основен източник за получаване на информация в Интернет. Реално Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез неплатени резултати, който включва оптимизация на кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката.

Вашия уеб сайт на първа страница на резултатите от търсенето осигурява посетители или потенциални клиенти.

За да няма манипулиране и неправилно класиране в резултатите, Google спира някои от предишните си проекти за индексиране на сайт и стартира нов, наречен „Панда“.  Това е обновен, актуализиран алгоритъм, който не толерира и ограничи класирането на сайтове съдържащи копирани, неуникални текстове, а дава „зелена светлина“ на сайтове съдържащи оригинално съдържание и информация. 

Ето защо една от най-важните при създаването на уеб сайт е, че може да се изгради по начин, който позволява ефективно проучване на роботите за търсене. Има много критерии, които да бъдат изпълнени за един добре оптимизиран уеб сайт. Най-важните от тях са:
- Структура на прост сайт. Три до четири стъпки в дълбочина най-много
- програмен код, добре написани - правилното поставяне дума според темите на сайта
- правилният избор на цветове, шрифтове, хедърите
- Име - домейн на уеб сайта

Правилният подход за оптимизация на уеб сайта отнема много време и ресурси. За съжаление не е възможно да се гарантира, че в краткосрочен план ще има осезаеми резултати от работата. Нормално търсещите машини не бързат с направата на корекции в списъци си - например, само за да се регистрира новосъздадения сайт в тяхната база данни отнема най-малко 2 месеца, пълно обхождане на всички уеб страници отнема много повече време.

Често, когато се оптимизира уеб сайт се използват неправомерни методите, като например скрити ключови думи и текстови линкове препратки към една и съща страница и др. В почти всички случаи на "излъгани" търсачки ефекта много скоре се превръща в дефект. Съветът ни е да се подходи много отговорно когато "оптимизатор" обещае, че в рамките на един месец ще изкара вашата уеб страница на първа страница. Също така ниска цена за изработка на уеб сайт, предполага неспазване на много основни изисквания или недостатъчни умения от изработващия уеб сайта.

За постигане на правилните резултати трябва да бъдем много търпеливи и усърдни. Цената за положените усилията ще бъде възнаградена.


Всички права запазени ® 2017