Хостинг и поддръжка

Хостинг, регистрация на домейн и техническа поддръжка

Кратко описание на дейностите в раздела
 

Уеб сайт и уеб дизайн

Уеб сайт (уебсайт) е съвкупност от страници с информация. Всяка страница може да съдържа текст, изображения, видео и др. и има определен адрес (URL). Началната част на адреса е името на сайта (домейн), а осталаналата част показва коя е конкретната страница от този сайт. Страниците обикновено са файлове, които са разположени на хостинг сървър.
За да се изгради един сайт, основните стъпки са:
1. Избира се домейн на сайта и се регистрира за 1 или повече години.
2. Закупува се хостинг - т.е. наема се място на сървър, където да се качат файловете.
3. Домейнът на сайта се насочва към хостинг сървъра.
4. Съдържанието на страниците се запазва под формата на файлове с определена структура.
5. Файловете се качват на хостинг сървъра.

Домейн на уеб сайт

Домейн е името на сайта, което се записва в адресната лента на браузърите, за да се отвори сайта. Домейна е първия от двата компонента, които са нужни за да се разположи сайт в интернет. Вторият компонент е хостинг. Домейнът обикновено изглежда по следния начин: www.imenadomain.com
Домейнът ви идентифицира в интернет и затова е важно да внимавате да не изтече, тъй като може да загубите собствеността си над него. Домейнът може да се поддържа и без да се закупува хостинг към него, а когато дойде времето да развиете сайт вече може да се поръча хостинг.

Хостинг

Уеб хостинг е услуга, която позволява да качите сайта си на сървър, така че да е е видим за посетителите от цял свят и денонощно.
За да се използва услугата хостинг, е необходимо собственика на сайта да притежава домейн и да насочи домейна към сървъра.

Техническа поддръжка на уеб сайт

Услуга за добавяне, редактиране, триене на съдържание във вашия уеб сайт. Ниска цена за поддръжка сравнена с нормален ценоразпис. Както и осигуряване на нормалното функциониране на вашите уеб страници и отстраняване на технически проблеми от професионалисти с доказани знания и умения.


Всички права запазени ® 2019