Onepage сайт на EventShop


Клиент: EventShop

Посети онлайн магазина: eventshop.me

Сподели в  

Изработка на onepage уеб сайт с Javascript анимация за EventShop град София. Тази компания за организиране и управляване на събития и пътувания, избра да представи себе си в онлайн пространството, по малко по-нестандартен начин от това, което сме свикнали да виждаме и ползваме. А именно - уеб сайт с една страница.
В света на уеб дизайна уеб сайтовете с една страница са една тенденция, която се разраства поради своята функционалност. По същество това е сайт, който представя цялото ви съдържание на една дълга, превъртаща се страница. Тук елементите от менюто са свързани към всеки от тези раздели, вместо към отделни страници. OPS (one page site), е прост, чист и предлага доста впечатляващ дизайн, с опция за добавяне на страници.

Създадено е вертикално статично, котва меню за препращане към всеки раздел на сайта. Потребителите са улеснени да превъртат уебсайта. Включен е богат колонтитул. На лице  акаунтите в социалните медии на компанията. Уеб сайта е дружелюбен към мобилните устройства.
One page сайт има изчистен и организиран дизайн. И разполага с потенциал за разширяване и добавяне на страници. Цялостният дизайн с превъртането, улеснява. Този формат е добре адаптиран за мобилни устройства и таблети. Уебсайт с една страница също е лесен за поддръжка и изисква по-малко ресурси от класическия уебсайт.
 
Този формат има потенциал да изглежда невероятно. Ако имате съдържание с кратка форма, като целева страница, уебсайт на свободна практика, портфолио за снимки, уебсайт за сватби или уебсайт, свързан със събития, тогава си струва да се обмисли.
 
Първоначлната кратка анимация и слоганите в слайд, са това, което посетителите виждат, преди да влязат през интегрирания бутон „Вход“ и превъртят уебсайта надолу.
OPS уебсайтът, не е лишен от важни и ключови елементи, като раздел „Информация“ и „Контакти“. Съществен момент е, че тук по-малко е повече, ако искате да оформите силен дизайн. Като цяло всичко е възможно най-организирано и просто.
 
Уебсайта започва със секцията „Кои сме ние“ и да продължите надолу, завършвайки с богат долен колонтитул, който действа като раздел „Контакти“ и с включена „Контактна форма“, защите против спам с ReCaptcha модул.
 
Едностраничното меню на уеб сайта, осъществява връзка към всеки елемент (който е закотвен) към различен раздел на същата страница, а не към собствена страница.
Това улеснява потребителите да се придвижват до различни части на OPS. И позволява да се стигне направо в определен раздел. Именно така, играе важна роля в навигацията на вашия уебсайт. Дългото превъртане, поддържате менюто видимо по всяко време, като замразено/заковано в ляво на екрана.
 
Добавен е бутона за връщане горе, който позволява бързо превъртане нагоре, в началото на сайта с едно щракване. Този бутон е с фиксирана позиция на уеб сайт, най-долу в дясно.
Долният колонтитул на уебсайта съдържа важна информация - актуални данни за контакт, връзки към акаунти в социалните медии, работно време, политика за поверителност, както и  физическо местоположение на магазина (ако го има). Именно тук, може да се добави карта с пин към адреса.
Включените линкове на акаунти към социалните медии, свързват безпроблемно основния сайт с Facebook, LinkedIn, Instagram  и Twiter. Добавени са в социална лента към уебсайта. Това е място, което съдържа икони за всички социални акаунти.
Уебсайтът е индексиран в Google (известно още, като записан в базата данни).
Сърфирането в интернет на смартфон, а не на настолен компютър, е норма в наши дни. Това е и причината сега уеб сайтовете да се класират по отношение на SEO според тяхната мобилна версия. С други думи, уеб сайтът, трябва да изглежда също толкова добре и да бъде също толкова функционален на мобилни устройства, колкото и на настолни компютри. Като се има предвид факта, че четливостта и навигацията са важни в този процес, вече сте се насочили в правилната посока, като сте избрали да създадете уеб сайт с една страница.
bg en
Всички права запазени ® 2024
Този сайт използва бисквитки.